Nyomtatás

Windows 8.1

 

A Windows 8.1 a Microsoft legújabb kliens oldali operációs rendszere asztali és hordozható számítógépekre, valamint mobileszközökre.

A Windows 8.1 indításakor elsőként a testreszabható Kezdőképernyő jelenik meg. A mozgatható "csempéken" megtalálhatóak a felhasználó számára legfontosabb programok, dokumentumok, webhelyek és egyéb alkalmazások is. A "csempék" élőben mutatják a legfrissebb információkat.

A Windows 8.1 tökéletes megoldás érintőképernyős és egér-billentyűzeten vezérelhető számítógépekhez egyaránt.

A Windows 7-ben megismert Asztal továbbfejlesztett változata várja továbbra is a felhasználókat. VezérlőpultFeladatkezelő, valamint egyéb szolgáltatások pedig gyorsabban és könnyebben elérhetőek, mint az előző operációs rendszerek esetében.

Windows 8.1 hozzáférést biztosít a Windows Áruházhoz, ahonnan egyedi, ingyenes és fizetős alkalmazásokat, programokat tölthetnek le.

A Windows Defender és a Windows SmartScreen valós idejű védelmet nyújt számítógépének a vírusok, kémprogramok és más kártevő szoftverek ellen.

Az új Internet Explorer 11 teljes mértékben kihasználja az operációs rendszer szolgáltatásait és lehetőségeit. Az érintéses vezérlésnek köszönhetően bármilyen műveletet egy mozdulattal elvégezhetünk, legyen az keresés, weboldalak kiválasztása, vagy lapozás. Kedvenc webhelyeit a kezdőképernyőre rögzítheti, így egy pillanat alatt elérhetővé válnak. Hagyományos számítógépeken, laptopokon és táblagépeken is hatékony munkát végezhet.. A beépített SmartScreen technológia segítségével biztonságban tudhatja adatait a kártevőkkel szemben.

A OneDrive egy felhőalapú ingyenes fájltároló. Használatával biztos helyen tárolhatja a merevlemezen és a felhőben található dokumentumait, anyagait, melyeket így különböző számítógépekről és az okostelefonjáról is elérhet.

 

A Windows 8.1 legfontosabb újdonságai

 • Új testreszabható, élő kezdőképernyő (Start képernyő) - Egy kattintással elérhetők a felhasználók által használt legfontosabb alkalmazások..
 • Internet Explorer 11 - Teljesen új böngésző, amely támogatja az érintés alapú bevitelt, és integrálja a Microsoft ingyenes felhőszolgáltatását a OneDrive-ot.
 • OneDrive - Beépített, ingyeness online tárterület, amelyre automatikusan mentheti dokuemtumait, fényképeit, és egyéb fájljait.Így bármikor elérheti őket, bármelyik számítógépéről, vagy más eszközéről. 
 • Gyorsabb rendszerindulás.
 • Beépített Windows érintővezérlés, de egérrel is billentyűzeten is használható.
 • Posta, Kapcsolatok és egyéb beépített alkalmazások.
 • Közösségi kapcsolatok széleskörű és egyszerű elérése.
 • Beállítások és alkalmazások megőrizhetők az összes számítógépen és eszközön.
 • Beépített Bing intelligens kereső segítségével gyorsan kereshet az interneten, az alkalmazások között és a számítógépén.
 • Start Menü.
 • Skype - Ingyenes videó- és hanghívás, valamint csevegés.
 • Windows Áruház - Windows 8.1 platformra készült egyedi alkalmazások letöltése és fejlesztése.

  

A Windows 8.1 változatok

 • Windows 8.1 RT

  Windows 8.1 RT az ARM processzoros mobileszközökön futtatható kiadás. Kizárólag a Windows 8.1 új felületére írt alkalmazások futnak. A Windows 8.1 RT-t csak ilyen eszközökre, előre telepítve lehet elérni, külön kereskedelmi forgalomba nem kerül a program. Beépítve tartalmazza a Microsoft Office 2013 otthoni felhasználüknak szánt változatát, a Word, Excel, PowerPoint és a OneNote programokkal. Szolgáltatásaiban és funkcionalitásában a Windows 8.1-ra hasonlít, azonban rendelkezésre áll a merevlemez titkosító funkció, és a már említett Microsoft Office irodai programcsomag.
 • Windows 8.1

  Windows 8.1 az otthoni felhasználók számára szánt kiadás.
 • Windows 8.1 Pro

  Windows 8.1 Pro tökéletes megoldás az üzleti felhasználóknak, vállalati környezetben dolgozók számára. Az összes Windows 8.1 funkciót tartalmazza, továbbá képes domain-hoz csatlakozni, virtuális környezetben bootolni, a merevlemezt titkosítva használni (Bitlocker) és rendelkezésre állnak a csoportházirendek (Group Policy). 
 • Windows 8.1 Enterprise

  Windows 8.1 Enterprise nagyvállalati felhasználóknak szánt megoldás. Csak mennyiségi licencben SA-n (Frissítési garancián) keresztül szerezhető be. A Windows 8.1 Pro funkcionalitásán felül többek között tartalmazza az AppLocker (beállítható, hogy mely alkalmazásokat mely felhasználók, vagy felhasználói csoportok futtathatnak.) Windows To Go (egy megfelelő USB pendrive-ról bármilyen számítógépen elindítható a felhasználó saját Windows 8.1 környezete.) DirectAccess (távoli felhasználóknak VPN nélküli biztonságos hozzáférést biztosít vállalati online tartalmakhoz, alkalmazásokhoz) BranchCache (A WAN hálózaton lévő file- és web szerverek tartalmának a számítógépen lévő gyorsítótárban történő tárolása. Gyorsabb adatátvitel biztosítása) megoldásokat.

   

Ide kattintva megtekintheti a Windows 8.1 kiadások összehasonlítását.  

 

Rendszerkövetelmények 

 • 1 GHz vagy gyorsabb 32 bites (x86) vagy 64 bites (x64) processzor
 • 32 bites változathoz 1 GB RAM; 64 bites változathoz 2 GB RAM
 • 32 bites változathoz 16 GB; a 64 bites változathoz 20 GB szabad lemezterület
 • DirectX 9

 

Licencelés és Windows 8.1 frissítés

Licenceléssel (OEM, FPP, OLP, OV, OVS) és Windows 8.1 -re történő frissítéssel kapcsolatban küldjön levelet Microsoft Silver Partner minősítéssel rendelkező kereskedő kollégáinknak a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, vagy keressen bennünket egyéb elérhetőségeink valamelyikén.

A Bergholz Kft. több éves Microsoft üzemeltetési és licencelési tapasztalattal rendelkező szakértői örömmel segítenek Önnek, hogy a lehető legjobb megoldást választhassa cégének.

Bergholz Kft. - Minden jog fenntartva!
Copyright © 2014 Bergholz Kft.
1115 Budapest, Vahot u. 13.

Tel: +36 (1) 205-36-84

Fax: +36 (1) 205-36-85

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.