Nyomtatás

Letölthető a Microsoft Windows 8.1 Enterprise

A Windows 8.1 Enterprise verziója immáron ingyenesen letölthető, és tesztelhető, amely a már elérhető Windows 8.1 előzetesen alapul.

 

A Windows 8.1 Enterprise kiadással elérhetővé váló prémium szolgáltatások:

 • Windows To Go Creator: a vállalati informatikai osztályok egy teljes mértékben személyre szabható vállalati Windows 8.1 munkakörnyezetet hozhatnak létre, mely egy külső USB drive-on keresztül bármikor betölthető.
 • Kezdőképernyő kontroll: a vállalati informatikai osztályok a vállalat irányította eszközökön bármikor megváltoztathatják a kezdőképernyőt, úgy, hogy a kulcs alkalmazások könnyen elérhetők legyenek. A szolgáltatással lehetővé válik az is, hogy egy-egy munkaközösség, vagy akár az egész cég kezdőképernyője azonos legyen, elkerülve ezzel, hogy mindenki saját, eltérő felületet alakítson ki.
 • DirectAccess: segítségével a felhasználók külön VPN hálózat nélkül, kívülről is el tudják érni a belsős anyagokat. Sőt, a rendszergazdák a külsős felhasználók gépeit is könnyen tudják frissíteni.
 • BranchCache: a fiókirodák alkalmazottainak nem kell többé többszörösen letölteniük az anyagokat WAN-on (Wide Area Network) keresztül, mert a BranchCache a fájlokat, weboldalakat és egyéb tartalmakat központi szerverekről vagy hosztolt cache szerverekről tölti be.
 • Virtuális Asztal Infrastruktúra (VDI): A felhasználók gazdag asztali élményekkel és 3D grafikai elemek megtekintési lehetőségével gazdagodhatnak, illetve USB perifériákat és érintőképernyős eszközöket használhatnak akár LAN és WAN hálózaton keresztül a VDI szcenárió szerint, amely a Microsoft RemoteFX-nek és a Windows Server 2012-nek köszönhető.
 • AppLocker: a lehetőségnek köszönhetően az IT csapat egy sokkal biztonságosabb környezetet tud létrehozni, úgy, hogy szabályozza, hogy milyen fájlok és alkalmazások futhatnak a gépeken, növelve ezzel az eszközök és a rajta tárolt adatok biztonságát is.
 • Windows Enterprise Side-Loading: a vállalati Windows alkalmazások előtelepíthetők a Windows 8.1 Enterprise-t futtató PC-kre és tabletekre.

 

Az Enterprise verzió e funkcióin kívül a Windows 8.1 számos új üzleti lehetőséget nyújt:

 • Assigned Access: Lehetővé teszi, hogy egy készüléken a felhasználók csak egy adott, a Windows Áruházból letöltött alkalmazást tudjanak futtatni és más rendszerfájlokhoz, alkalmazásokhoz ne férjenek hozzá.
 • Inbox VPN Clients: A VPN-szolgáltatók saját VPN-kliens fiókjaikat beépíthetik a Windows 8.1-be, mind x86, mind ARM platformon.
 • Open MDM: A Windows 8.1-be épített OMA-DM-képességek lehetővé teszik a mobileszközök harmadik fél által biztosított MDM-megoldások –például MobileIron vagy AirWatch – segítségével való menedzselését, további közvetítő nélkül. Windows 8.1 és Windows RT 8.1 esetén a rendszergazdák akár Windows Intune-ból, akár egyéb MDM-megoldásokból több beállítást képesek menedzselni.
 • Workplace join: Vállalati adatokhoz való hozzáférés biztosítása Windows 8.1-et futtató, megbízható készülékekről.
 • Üzleti adatok távolról történő törlése: A vállalati adatokhoz hozzáférést biztosító, és azokat tárolni képes készülékekről lehetővé válik a céges tartalmak távoli törlése úgy, hogy a készüléken lévő személyes adatok érintetlenek maradnak.

 

A Windows 8.1 támogatása 2023. október elsejéig érvényes. Azon vásárlók, akik Windows 8-al rendelkeznek, 2 év haladékot kapnak, hogy miután a Windows 8.1 frissítések elérhetőek lesznek, maguk is arra váltsanak.

(forrás: Microsoft)

Bergholz Kft. - Minden jog fenntartva!
Copyright © 2014 Bergholz Kft.
1115 Budapest, Vahot u. 13.

Tel: +36 (1) 205-36-84

Fax: +36 (1) 205-36-85

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.