Nyomtatás

Bejelentették a Microsoft Office legújabb változatát

 

A Microsoft 2012. július 16.-án San Franciscóban bemutatta az Office irodai csomagjának legújabb verzióját, az Office 2013-at. A Customer Preview változatát immár bárki letöltheti és kipróbálhatja. 

  

A Microsoft 2012. július 16.-án San Franciscóban bemutatta az Office irodai csomagjának legújabb verzióját, az Office 2013-at. A Customer Preview változatát immár bárki letöltheti és kipróbálhatja.

 

office2013

 

Az Office 2013 egyik legfontosabb újdonsága a Microsoft felhő alapú tárhelyének funkcióinak kiterjesztése. Nemcsak az adatok, hanem a személyes beállítások tárolása is történhet a felhőben, melyet a SkyDrive fiókunkba menti. Folyamatos munkavégzést tesz lehetővé; akár otthon is folytathatjuk a félbehagyott munkáinkat.

A tervek szerint a hagyományos számítógépek mellett az érintőképernyős eszközökön is lehet majd kezelni az új Office csomagot, a Windows RT-s tableteknek pedig integrált része lesz.

A Customer Preview változatban két alkalmazás; a OneNote és a Lync alkalmazza teljes mértékben a Metro típusú felületet, a többi szoftvernél egyenlőre csak a főmenü lesz Metro stílusú.

 

onenote

 

További újdonság, hogy egy gombnyomással megtudjuk osztani dokumentumainkat Facebook, Linkedin, Twitter és egyéb közösségi oldalakon. Online tartalmakat (például Youtube videókat) ágyazhatunk be Word dokumentumainkba, vagy a Flickr albumokból képeket illeszthetünk be.

People Card néven új Office névjegyzék lesz, amely részletes partner-adatbázist fog tartalmazni. A névjegyzék az "activity feed", a jelenlét és a státuszüzenet mellett alkalmas lesz Facebook és Linkedln információkat is integrálni.

 

excel

 

A Microsoft Office 2013 a tervek szerint előfizetéses modellben is elérhető lesz. Alacsony éves díjért több gépen és több felhasználó is használhatja majd a programot - a Customer Previewet összesen öt gépen használhatjuk. Az előfizetés másik előnyeként a következő megjelenő verziók ingyen járnak majd a felhasználóknak. Az Office előfizetések várhatóan Office365 néven lesznek elérhetőek. A végfelhasználóknak szánt Office365 Home and Premium (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, 20GB-os SkyDrive tárhely, 60 perc Skype használat); a kisvállalatoknak szánt Office365 Small Business Premium (Outlook, weboldal-eszközök, HD konferencia, megosztott naptárak) és a nagyvállalati felhasználóknak szánt Office365 ProPlus (felhős menedzsment-felület, fejlett üzleti képességek).

A Skype felvásárlása eredményeképpen az Office 2013 integrált részeként lesz elérhető a megoldás. A Lync ezzel teljesértékű Skype-klienssé válik, amelybe beilleszthetjük Skype-os névjegyzékünket, üzeneteket küldhetünk, illetve hívást intézhetünk Skype-os ismerőseink felé.

 

outlook

 

Az Office 2013 csupán Windows 7 és az októberben megjelenő Windows 8 operációs rendszer alatt fog futni, azonban az előfizetéses rendszerben használók webes kezelőfelületen keresztül érhetik el az új funkciókat.

 

A jelenleg legfrisebb Office változatról ide kattintva további információkat tudhat meg.

Amennyiben kérdése, észrevétele lenne forduljon szakértőinkhez a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

Bergholz Kft. - Minden jog fenntartva!
Copyright © 2014 Bergholz Kft.
1115 Budapest, Vahot u. 13.

Tel: +36 (1) 205-36-84

Fax: +36 (1) 205-36-85

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.